11 تیر 1403
logo

مرکز تحقیقات فناوری های نوین قلب و عروق

دانشگاه علوم پزشکی تهران

زمینه های تحقیقاتی مرکز تحقیقات فناوری های نوین قلب و عروق

زمینه های تحقیقاتی

  • واحد تحقیقات سلولی مولکولی:

در این بخش پژوهش های کاربردی در حوزه بیماری های قلب و عروق در سطح سلولی و مولکولی انجام خواهد شد. مطالعه مکانیسم های درگیر در پاتوژنز بیماری های قلبی – عروقی، کاربرد سلول های بنیادی در توسعه سلول درمانی، مطالعات ژنتیکی و ژن درمانی از جمله حوزه های پژوهشی در این واحد است. تحقیق و توسعه در زمینه پیشگیری و تشخیص به موقع اختلالات قلبی و عروقی با استفاده از فناوری های نوین و پیشرفته از وظایف دیگر این واحد خواهد بود. از جمله طرح های در دست اجرا در این بخش "استفاده از اکسوزوم های مشتق از سلول های بنیادی غنی شده با microRNA در درمان بازسازی بافتی بعد از انفارکتوس قلبی" و  .... می باشد.

  • واحد توسعه ایمپلانت های قلبی عروقی:

این واحد وظیفه تحقیق و توسعه نسل جدید ایمپلانت های قلبی عروقی را به عهده خواهد داشت و با استفاده از فناوری های نوین در راستای بومی سازی تکنولوژی تولید این محصولات در دانشگاه و کشور فعالیت خواهد کرد. اقدامات اولیه برای ساخت ایمپلنتهای پزشکی با این سطح از فناوری برای اولین بار در کشور صورت میگیرد که طبیعتا فرایندها و ابزار های مورد استفاده در ساخت و تولید صنعتی این ایمپلانت ها بعنوان یک زیرساخت در ساخت سایر ایمپلنتهای پزشکی با فرایندها و تکنولوژیهای مشابه مانند ساخت دریچه های مصنوعی قلب، رگهای مصنوعی و استنتهای متعدد مورد استفاده در قلب و عروق و سایر اندامهای بدن مانند  استنتهای مورد استفاده در مجاری ادراری و حالب، مری، مجاری صفراوی، کولون و لوزالمعده مورد استفاده قرار گیرد. از جمله طرح های در دست اجرا در این حوزه طرح مصوب ملی "توسعه نسل جدید استنت های جذب پذیر قلبی بر پایه نانوفناوری" می باشد.

  • واحد نانوکاردیولوژی بازساختی:

در دو دهه اخیر با ورود نانوتکنولوژی به عرصه علوم، تحولات گسترده ای در حوزه های مختلف علوم صورت گرفته و راهکارهای امید بخشی در رفع محدودیتهای پیش روی زمینه های مختلف علمی بوجود آمده است. علوم پزشکی یکی از فعال ترین حوزه های کاربردی و تحقیقاتی در نانوتکنولوژی بوده ودر سالهای اخیر با ورود محصولاتی در زمینه های مختلف، اهمیت و پتانسیلهای نانوتکنولوژی در بهبود روشهای درمانی وهمچنین درآمد زایی حاصل از آن بخوبی نمایان شده است. تحقیقات مرتبط با استفاده همزمان از نانوفناوری و روش های مبتنی بر طب بازساختی و فناوری سلول های بنیادی برای درمان بیماری های قلبی عروقی در بخش انجام خواهد شد." استفاده از نانوذرات حامل دارو برای دارو رسانی هدفمند"، "توسعه نسل جدید پچ های قلبی نانوفیبری زیست فعال برای درمان نکروز بافتی"، و "مهندسی بافت قلبی عروقی بر پایه نانوفناوری" از جمله فعالیت های تحقیق و توسعه در این بخش خواهد بود.

  • واحد میکروفلوئیدیک و ارگان روی تراشه (قلب روی تراشه)

یکی از زمینه های اصلی فعالیت این واحد تحقیق و توسعه و تولید سیستم های میکروفلوئیدیک و میکروچیپ ها با توجه به شرایط قلبی عروقی بدن انسان می باشد. میکروچیپ های ساخته شده می توانند برای بررسی داروها، هورمون ها ویتامین ها و غیره استفاده شوند و از اینرو در کارهای پژوهشی و تحقیقاتی کاربرد دارند علاوه بر این میکروچیپ ها نه تنها در زمینه قلب و عروق بلکه در بررسی دیگر اندام ها مانند مغز، کبد، کلیه، روده، معده و چشم نیز کاربرد دارند و پیش بینی می شود در آینده بتوان تمامی ارگان های انسان را بر روی یک چیپ طراحی کرد و اثر داروها و بیماری ها را بر روی تمامی اعضای بدن تنها بر روی یک چیپ سنجید. برای ساخت این چیپ نیاز به متخصصانی در زمینه مهندسی بافت، کشت سلول، نانوتکنولوژی و مهندسی مکانیک سیالات می باشد ساخت میکرو چیپ ها یکی از حوزه های تأثیر گذار در علوم پایه می باشد و دستیابی به آن می تواند زمینه ساز تولید دانش فنی و  اقتدار کشور در منطقه شود.

  • واحد توسعه مداخلات غیر تهاجمی

توسعه روش های جدید مداخله ای غیر تهاجمی  برای تشخیص و درمان بیماری های قلبی عروقی از اهمیت زیادی برخوردار است. تحقیق و توسعه این روش ها و کاربردی نمودن آنها می تواند نقش مهمی در ارتقاء کیفیت خدمات تشخیصی و درمانی و ارتقاء سلامت و کاهش هزینه های بهداشتی و درمانی داشته باشد. در این واحد با همکاری اساتید بالینی، علوم پایه و مهندسی روش های مداخله ای جدید توسعه خواهد یافت.

مهدیه  مهرائی
تهیه کننده:

مهدیه مهرائی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *